peaky blinders kleding

Zo kun jij je kleden als lid van de Peaky Blinders

Heb jij de serie Peaky Blinders al gezien? Ook al was het maar één aflevering, hoe stijlvol de hoofdpersonen zijn gekleed zul je niet snel vergeten. De kleding uit de jaren 20 past perfect bij het verhaal van de familie Shelby en is op dit moment razend populair. Maar hoe kun je zelf een Peaky Blinders outfit samenstellen? Wij zetten alle onderdelen voor je op een rijtje, zodat jij straks net als Tommy in stijl over straat kunt. 

Het Peaky Blinders pak

Wil jij een Peaky Blinders outfit kopen? Dan moet je natuurlijk allereerst beginnen met het kiezen van een mooi pak. De pakken in de serie komen in vele soorten en maten, maar zien er allemaal even stijlvol uit. Of het pak nu is gemaakt van tweed of wol, met deze pakken waan je jezelf even in de jaren 20. De personages in de serie hebben ieder hun eigen stijl, dus je kunt zelf kiezen welke jou het meest aanspreekt.

Ga je voor het tweed van Thomas Shelby, of kies je voor de wollen, op maat gesneden pakken van Luca Changretta? Wat je ook zult kiezen, je zult er gegarandeerd stijlvol uitzien. Met een pak alleen kun je natuurlijk niet voor de dag komen, dus we gaan snel verder naar de schoenen. 

De schoenen

Schoenen maken de man, zeggen ze wel eens. Want als jij onder jouw mooie maatpak aankomt met aan paar afgetrapte sneakers, zul je nog wel eens scheve blikken kunnen krijgen. Het is belangrijk om je schoenen en pak goed op elkaar af te stemmen. Kies dus voor leren schoenen in de juiste stijl. Ook op het gebied van schoenen heb je veel keuze, dus probeer de match met het pak goed te maken.

De schoenen die in de serie voorbij komen zijn vaak zwart met veters. Het verschil zit hem voornamelijk in de hoogte van de schoen. In sommige scènes worden lage, nette schoenen gedragen, in andere scènes hogere boots. Kies vooral voor een schoen waarbij jij je comfortabel voelt. 

Een pet

De Peaky Blinders staan vooral bekend om hun petten waarin scheermesjes verstopt zitten. Deze verborgen scheermesjes zul je waarschijnlijk niet zo snel tegenkomen in winkels of webshops, maar de pet is natuurlijk een onmisbaar onderdeel van jouw outfit. Dat er een relatie is tussen de Peaky Blinders en de flatcap is overduidelijk.

Met de “peak” wordt namelijk het puntje van de pet bedoeld, waar de naam van de bende van is afgeleid. De pet houdt je niet alleen warm, het maakt de outfit ook helemaal af. Net als bij de schoenen is het belangrijk dat ook de pet goed matcht met het pak. 

En de accessoires

Wil je jouw outfit helemaal afmaken? Dan kies je natuurlijk voor stoere accessoires. Manchetknopen, bretels, vlinderdassen en portemonnees maken je outfit helemaal af en zorgen ervoor dat je volledig in de stijl van de Peaky Blinders op straat kan. It’s all in the details!