Waarom naadloze sokken en hoe worden deze gemaakt?

Normale sokken hebben vaak een dikke rand over de bovenkant van de tenen lopen en veel mensen vinden dit niet prettig of hebben er ronduit veel last van. Deze rand ontstaat als de sok van de breicilinder afkomt, binnenstebuiten gedraait dan dichtgestikt en weer met de goede kant naar buiten gedraaid wordt.  Dit is de eenvoudigste en goedkoopste manier van produceren. Is het mogelijk om deze verdikking op de tenen te voorkomen? Ja en wel als volgt:

 Je kunt de lussen ook om en om eindigen op een cilinder en dan de uiteinden als bij een rits om en om tegen elkaar aan leggen en vervolgens daar een draad  doorheen trekken. De naad is dan nog wel zichtbaar maar is wel glad en dus is de verdikking op de tenen niet meer voelbaar. Het is wel zo dat de doorgetrokken draad aan de uiteinden afgehecht moet worden en daar ontstaat dus altijd iets een bobbeltje. Dat is technisch helaas niet anders mogelijk. De sokken die deze behandeling hebben ondergaan worden naadloos genoemd.

 Sokken waar de teennaad niet zichtbaar is bestaan niet omdat sokken altijd op een cilinder gebreid worden en toch gesloten moeten worden, dit blijft altijd als een streepje zichtbaar.

 Indien U hier nog vragen over heeft dan kunt u Sokkenmarkt.nl ook bellen onder nummer 0297-273363 (tot 21.00 uur)

sokkenmarktnl