Vlekken uit kleding verwijderen

Vlekken in uw kleding! U heeft het vast wel eens. U bekijkt uw kledingstuk en ziet tot uw grote verbazing dat er een vlek in zit. Hoe kunt u uw vlek het beste verwijderen? Hieronder staan een aantal tips voor het verwijderen van vlekken in uw kleding.

Verwijder de vlek zo snel mogelijk

Een van de gouden regels bij het verwijderen van vlekken is dat u de vlek zo snel mogelijk verwijdert. Dit vergroot namelijk de kans dat de vlek uit uw kledingstuk verdwijnt. U moet uzelf wel bedenken dat uw kledingstuk altijd risico loopt bij het proberen van het verwijderen van de vlek in uw kleding. Het kan namelijk zijn dat er kringen ontstaan in uw kleding, of dat de stof van uw kleding verkleurt. Wanneer u zo snel mogelijk probeert uw vlek probeert te verwijderen verhoogt u de kans dat de vlek met succes verdwijnt.

Bekijk het soort vlek

Het is belangrijk dat u eerst uitzoekt wat voor soort vlek zich in uw kleding bevind. Er kan namelijk verschil in de verwijdering van de vlekken zitten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw zweetvlekken heeft in uw kleding, maar het kan ook zijn dat er voedselvlekken op uw kleding te vinden zijn. Deze twee zijn verschillend te verwijderen. Het verwijderen van voedsel uit uw kleding zal zo snel mogelijk moeten gebeuren en dit soort vlekken hebben ook de meeste kans op het verdwijnen.

Laat het kledingstuk drogen in volle zon

Wanneer uw kledingstuk heeft behandelt volgens de juiste manier en gewassen heeft in de wasmachine is het belangrijk dat u uw kledingstuk laat drogen in volle zon. De zon werkt namelijk blekend op uw kleding en zo heeft dit een positief effect op het verdwijnen van de vlek. Hoe feller de zon hoe betere uitwerking dit heeft, laat de vlek daarom drogen in de felle middagzon.

clothesline-1463045-640x480