Strijken is een fluitje van een cent geworden

Het strijken van jouw kleren, niet iedereen vind dit een leuke bezigheid. Maar wist je dat het strijken van kleren al eeuwen gebeurt? In het tijdperk van het oude Egypte, 3300 jaar voor de geboorte van Christus, gebeurde dit al. Zij gebruikten hiervoor zware stenen om hun kleding weer glad te krijgen. Gelukkig bezit de moderne man tegenwoordig een strijkijzer waarmee dit een stuk gemakkelijker gaat. Eigenlijk is het strijken van jouw kleren een fluitje van een cent geworden. Dus waarom zou je dit nou niet doen?

Mannen, strijk jullie kleding

Het strijken van jouw kleren moet je eigenlijk zien als een opknapbeurt voor jouw eigen kleren. Want rondlopen in een verfrommelde ongestreken blouse, dat ziet er toch niet uit? Dus mannen strijk jullie kleding! Het zorgt ervoor dat je er een stuk netter bij loopt. Als we niet meer zouden strijken, hoeven wij onze baard dan ook niet meer te scheren? Scheren doe je toch ook, omdat je er niet onverzorgd bij wilt lopen? Nou, hetzelfde geldt dus voor strijken. Mannen strijk jullie kleding! Vergeet tevens niet om je iedere dag te scheren.

Tips voor tijdens het strijken

Hieronder een paar tips voor het effectief strijken van jouw kleren.

  • Tip 1: zorg ervoor dat jouw strijkbout glad en schoon is aan de onderkant, dit voorkomt onnodige vlekken.
  • Tip 2: bekijk de strijkvoorschriften van je kledingstukken. Voor sommige kledingstukken is het niet goed als deze gestreken worden.
  • Tip 3: speciaal voor de mannen die hun overhemden zelf strijken. Begin bij de kraag van het overhemd. Strijk vervolgens de mouwen aan beide kanten. Als laatste strijk je dan de voorkant en achterkant van jouw overhemd voor het beste resultaat. Zodra je het overhemd hebt gestreken hang deze dan meteen op in jouw kledingkast aan een hanger. Op deze manier blijft jouw overhemd ook netjes.
  • Tip 4: strijken doe je met een stoomstrijkijzer. Een stoomstrijkijzer geeft het beste resultaat en zorgt er voor dat de kreukels in jouw kleren allemaal verdwijnen. Bovendien gaat strijken met een stoomstrijkijzer een stuk sneller.
  • Tip 5: zorg dat je een goede strijkplank hebt. Een goede hoge strijkplank geeft jouw het meeste strijkcomfort.

Na het lezen van tips zal je wel door hebben dat het strijken van jouw kleren eigenlijk een fluitje van een cent is. Het zorgt voor een goed gevoel en je loopt er altijd netjes bij. Mocht je er toch geen tijd voor of zin in hebben, dan kun je zelfs gebruikmaken van een strijkservice. Dat kan in onze drukke levens van tegenwoordig zo nu en dan heel erg goed uitkomen!