Draag bretels naar je gala

Een gala, een prachtig feest waarbij de norm vaak formele kleding is. Het maakt niet uit of het een eindgala is van je middelbare school of een zakelijke gala, er chique uitzien is een eis. Maar hoe doe je dit? Natuurlijk door het dragen van een smoking of rokkostuum maar dan ben je nog niet klaar. Als je er echt stijlvol en chique wilt uitzien dan draag je bretels. Bretels maken je outfit helemaal af en zullen je omtoveren tot een echte hippe, sexy gentleman met stijl. Het is zo gemakkelijk maar toch draagt het zoveel bij. En naast dat de bretels je outfit compleet maken zijn ze ook nog eens handig om er voor te zorgen dat tijdens het dansen je broek niet afzakt.

Welke kleur bretels naar een gala?

Vaak is het zo dat je bij een gala een dresscode hebt, meestal is deze dresscode ‘black-tie’ of ‘white-tie’. In het geval van een ‘black-tie’ gala,  kies dan volgens de etiquette voor een smoking. Het dragen van een riem bij een smoking is not done. Bij een echte smoking is het niet eens mogelijk om een riem te dragen omdat er geen lussen aanwezig zijn. Aan de binnenkant van je pantalon zitten knoopjes, deze knoopjes zijn er om je bretels aan vast te maken. Ons advies is om voor donkerkleurige gala bretels te kiezen. Dus donkerblauw of zwart. Heel erg leuk zijn de zwarte bretels met kleine witte stipjes. Maar de keuze is natuurlijk geheel aan jou. Je kan bijvoorbeeld ook voor een mooie kleur rood gaan.

Als je een ‘white-tie’ gala hebt kies dan volgens de etiquette voor een rokkostuum. ‘White-tie’ gala’s zijn vaak net wat formeler en daarom is het gebruikelijk om een klassieke outfit te dragen. Bij een rokkostuum is het eveneens niet toegestaan om een riem te dragen en draagt men ook hier bretels. Van oorsprong is het niet de bedoeling dat de bretels zichtbaar zijn en dus draag je ze onder een gilletje. Maar je mag ze natuurlijk ook gewoon lekker laten zien. Het is gebruikelijk om witte bretels te dragen, ons advies is dan ook om dit te doen. Maar wederom, de keuze ligt bij jou.  

Wat voor soort bretel naar een gala?

Je hebt heel veel verschillende soorten bretels. Smalle bretels, brede bretels, bretels met een printje, bretels van grote en van kleine merken en ga zo maar door. In principe kunnen alle soorten bretels naar een gala worden gedragen. Het is maar net wat jij mooi vindt. Het is wel belangrijk dat je voor een merk bretels van goede kwaliteit kiest (bijvoorbeeld Albert Thurston, Profuomo, Hein Strijker). De bretels gaan dan niet alleen veel langer mee maar ze zien er ook veel beter uit.