Wat is een hoodie?

De hoodie is een kledingstuk wat gedragen kan worden door een man of een vrouw. De koudere periodes zoals de herfst en de winter zijn de beste periodes om een hoodie te dragen, omdat dit sweatshirt geen rits bevat.

Hoe ziet een hoodie eruit?

De hoodie is een sweatshirt met een muts en en vaak heeft de hoodie nog zakken in het midden. De hoodies zijn in alle kleuren verkrijgbaar. De nieuwste trend zijn de fluor hoodies. Dit zijn hoodies in zeer opvallende kleuren.. In de jaren 90 werd de hoodie in Engeland vaak bekritiseerd, omdat criminelen het vaak droegen om hun gezicht voor de camera te verbergen. Vaak werd de hoodie geassocieerd met probleemkinderen en asociaal gedrag.

Imagoverbetering

Na de jaren ’90 veranderde het imago en werd de hoodie een fashionable kledingstuk. Deze trend werd gezet in de Verenigde Staten waar jonge hippe studenten op de High Schools en colleges dit kledingstuk aan naar school droegen. Deze trend vloog al vrij snel over naar West-Europa en zo heeft de hoodie haar imago verbeterd. Tegenwoordig kun je hoodies laten bedrukken en zijn hoodies te kopen in allerlei hippe kleuren.

 hoodie